Nederlandse paarden scoren in Wellington

Nederlandse paarden scoren in Wellington

Op vrijdag stond de jeugd centraal in Wellington. In de U25 Semi-Finales snelde Caroline Hawhinney met Stella Levista (Satisfaction FRH) naar de winst. Overdag streden de CSIO4* combinaties in de 1.45m hoofdrubriek. Proefwinst was er voor Grace Debney met onder het zadel de 11-jarige dochter van Diamant de Semilly, Zarina De Vidau.

De Britse bleef slechts enkele tienden van een seconde voor op Tanimara Maria Macari Carrillo met de KWPN-merrie, Feminka. De dochter van Verdi TN komt uit de fokkerij van G.G.J. Steggink.

De derde trede van het podium kwam op naam van Jad Dana met de 12-jarige After Eight. Het duo  was ongeveer een seconde sneller dan de Amerikaanse amazone Laura Kraut met Calgary Tame (Old Chap Tame) onder het zadel. Nicola Philippaerts stuurde zijn KWPN-hengst, Gijs (Kashmir van Schuttershof) foutloos naar de vijfde plek.

Na afloop verklaarde Debney dat Zarina normaal haar tweede paard is voor de amateur rubrieken. "Ze heeft zich echter zo goed bewezen hier de afgelopen periode in Wellington dat ik besliste ze in te zetten in deze hoofdrubriek. Zarina heeft een super groot hart en dat geeft me enorm veel vertrouwen in de piste."

Uitslag