Nederlandse Kadans scoort in hoofdrubriek Ocala! O'Connor wint...

Nederlandse Kadans scoort in hoofdrubriek Ocala! O'Connor wint...

Op vrijdag heeft Cian O'Connor de concurrentie het nakijken gegeven in de 1.50m hoofdrubriek van Ocala! Samen met Fermoy hield de Ier de concurrentie ruim achter zich.

De top-10 geplaatste ruiters uit het oorspronkelijke startveld van 34 inschrijvingen keerden terug voor een allesbeslissende tweede ronde. Als slechts de tweede ruiter die terugkeerde, ging O'Connor ervoor met een gedurfde rit in het zadel van Fermoy, een 10-jarige Oldenburgse hengst (Chaccos' Son x Light On) die hij in samenwerking met Sarah Stoute van Keysoe International bezit. Het duo vloog over de laatste hindernis in 44,76 seconden om de richttijd te zetten voor degenen die volgden.

Tweevoudig Canadees olympiër Tiffany Foster was de enige ruiter die foutloos sprong in zowel de eerste ronde als de winnende ronde. Met Kadans, een negenjarige Nederlandse warmbloedruin (Grand Slam x Carosso VDL) die ze vorig jaar begon te rijden voor eigenaar Artisan Farms, produceerde Foster een nette tijd van 45,78 seconden om naar de tweede plaats te gaan.

Als laatste aan de beurt had de 26-jarige Richard Vogel uit Duitsland het laatste woord en hoewel hij zeker de snelste tijd had in 41 seconden vlak, liet een gevallen balk hem op de derde plaats achter met Cydello, een 10-jarige Hannoveraanse ruin (Cascadello x Forsyth FRH) in eigendom van Coleridge Equestrian LLC.

"We wisten dat er 10 ruiters terug zouden gaan voor de tweede ronde, dus nam ik mijn tijd met Fermoy in de openingsronde," merkte O'Connor op over het winnende ronde-formaat. "Hij sprong heel mooi. Ik kreeg een tijdstraf in de eerste ronde maar aangezien iedereen weer op nul begint, was het enige nadeel dat ik vroeg in de startvolgorde was. Dat pakte goed uit, want ik denk dat veel van de jongens in de tweede ronde probeerden te snel te gaan. De hindernissen waren groot genoeg waardoor ze uiteindelijk een balk hadden."

Over Fermoy, onlangs verworven van de Duitser Maurice Tebbel, zei O'Connor: "Hij is een beetje een karakter. Hij is een heel gemakkelijk paard om te rijden. Hij is erg dapper, heeft een enorme sprong, is erg voorzichtig en snel. Ik heb hem eigenlijk de laatste vijf maanden sinds ik hem heb geprobeerd te temmen en met hem te werken. Ik was blij dat ik de kans kreeg om tegen de klok in te gaan en hem een beetje te laten reizen, en je kunt zien dat hij de vragen beantwoordt en bijna een voet hoger gaat. Ik kon niet blijer met hem zijn."

bron: Persbericht/ F. © Andrew Ryback photography

**dit is een artikel geschreven door onze test AI