Nederlandse fokproducten domineren het podium in Youngster Tour finale van Oliva

Nederlandse fokproducten domineren het podium in Youngster Tour finale van Oliva

Op woensdagochtend werd voor de zesjarige paarden in Oliva hun finale afgewerkt. Niet enkel de Nederlandse fokproducten maar ook de ruiters konden hun stempel drukken in deze proef! Winst was er voor de KWPN hengst Nanieta P. 

In het zadel van de BWP merrie van Bamako de Muze werkte Andres Vereecke het 1.30m hoge parcours vlekkeloos af en stopte de tijd op 37,73s. Die tijd zette het duo voor lange tijd op kop tot Graham Babes aan de start kwam. De Brit bracht de KWPN hengst Nanieta P (Harley VDL) in 34,17s zonder fouten over de eindmeet en nam de leiderspositie over. De laatste aan het werk was Sarah Albus en Nonanka VDL (Inaico). Hun tijd van 36,46s plaatste hen op twee. 

De beste Nederlandse combinatie was Dennis van den Brink. In het zadel van Andiamo's Asca (Andiamo Semilly) werd de Nederlander achtste. De top tien werd besloten door het fokproduct van Van Den Heuvel-Vercammen, de BWP ruin Sweet Balou de Dreve (Bisquet Balou vd Mispelaere). Voor hen kwam op negen de KWPN ruin Nickelback Vdj (Comthago) van fokker J.A. Ruizeveld & P.H. Van Der Jagt onder Maxim Godecharle. 

Resultaten



F. ©: 1clicphoto