Nederlandse fokkerij blijft opvallen in Toronto!

Nederlandse fokkerij blijft opvallen in Toronto!

Bij de Royal Horse Show in Toronto heeft Daniel Coyle zich laten opvallen. In de prijzen volgden de Nederlandse paarden op het podium. Samen met de Belgisch gefokte, Legacy (Chippendale Z x Bon Ami, fokker: Romain Rotty) hield de Ier Kent Farrington van de 1.55m winst. 

Vorig jaar won Coyle met Legacy de Wereldbeker in Toronto. "Wanneer we hier vorig jaar de Wereldbeker wonnen, dan was dit één van de belangrijkste gebeurtenissen in mijn carrière. Zeker omdat de Royal Horse Show in Toronto de lokale wedstrijd is van Legacy zijn eigenaar, Ariel Grange. Om vandaag de Big Ben Challenge te winnen... dat maakt me hoopvol voor zaterdag." vertelt de Ier.

Op het podium volgde Kent Farrington met Greya (Colestus, fokker: Wilfried Sandmann). De Zwitser, Beat Mändli vervolledigde de top drie in het zadel van KWPN'er, Dsarie (VDL Veron, fokker: M. Smit).

Eerder won Amy Millar de 1.50m CSI4* rubriek. Millar snelde met GCS Athena (Vigo D'Arsouilles, fokker: Olivia Brennan) op bijna twee seconden voorsprong naar de winst.  Vanessa Mannix en Varmela Z (Candillo Z, fokker: F. Verhagen) volgden voor Jimmy Torano en Kochio Z (Kannan, fokker: Jolien Van Turnhout). 

F. © Persebericht