Nederlands getint podium in Amerikaanse Harrisburg

Nederlands getint podium in Amerikaanse Harrisburg

In het Amerikaanse Harrisburg hebben de Nederlandse paarden van zich laten horen in de openingswedstrijden van de internationale CSI3*. Laura Chapot sprong naar de winst in de 1.45m hoofdrubriek. In de 1.40m rubriek domineerden de Nederlandse springpaarden.

Samen met Chandon Blue (Chacco-Blue) snelde Chapot naar de winst met een nipte voorsprong. Het paar bleef in de 1.45m hoofdrubriek nipt voor op Sydney Shulman met Azilis du Mesnil (Tinka's Boy). Erynn Ballard vervolledigde het podium met Catoki's Son Z.

Eerder op de dag sprong Marilyn Little naar de 1.40m winst met onder het zadel Clear Water (Clearway). Little bleef in deze rubriek ruim twee seconden voor op Laura Chapot met de KWPN-hengst, Calafornia (Ultimo). Het podium werd afgewerkt door Victoria Birdsall met Djumpsina SFN (Zürich).

Calafornia komt uit de fokkerij van De Radstake en werd internationaal opgeleid door Ashley Pulleyn. Ate Kooistra & J.F. Hooghiemstra zijn de fokkers van Djumpsina.  De Zürich-merrie werd internationaal opgeleid door Hester Klompmaker en nadien internationaal uitgebracht door Gerco Schröder.