Nederlanders winnen op eigen terrein op CH De Wolden

Nederlanders winnen op eigen terrein op CH De Wolden

Deze ochtend waren de springruiters reeds vroeg aan de start op het CH De Wolden. Driemaal weerklonk het Wilhelmus. Bij de vijfjarigen loodste Danny  Willems Jagger naar de overwinning. Ruben Gerritsen won in de CSI1* Small Tour terwijl Xanne Sluyter bij de zesjarigen won met Iceman.

Bij de zesjarigen hield Xanne Sluyter als enige de chrono onder de 31 seconden. Samen met Iceman (Canabis Z) bleef de Nederlandse nipt voor op landgenote Anoek van der Pluijm met de KWPN-merrie, Iriz (Eldorado vd Zeshoek). Het podium werd afgewerkt door Dennis van den Brink met onder het zadel I Am (Etoulon).

Net buiten het podium volgde Jake Hunter met Liscarrow Neptune (Pacino) voor Samantha Alexis Mackenzie met Inajottie Vdm (Carrera VDL).

Danny Willems hield de overwinning in eigen land bij de vijfjarigen. Op de rug van de KWPN-hengst, Jagger bleef Willems net geen seconde voor op de Belgische amazone Charlotte Philippe. De Belgische volgde op het podium met de Emerald-zoon, Electro vvd Kromsteeg Z. Samantha Bos werkte het podium af voor eigen publiek met Jarino (Biscayo).

In de 1.20m Small Tour liet Ruben Gerritsen het Wilhelmus klinken. Op de rug van de Zirocco Blue VDL-merrie, Idorette For Ever bleef de Nederlander de Belgische springruiter, Cedric Desimpel voor. In het zadel van Mr. Pialot Z (Mr. Blue) bleef Desimpel Folkert Kelderman met Havana (Inshallah de Muze) voor.

Alle resultaten