Nederlanders presteren sterk in Exloo

Nederlanders presteren sterk in Exloo

In Exloo werd zonet de eerste rubriek van de dag gesprongen en de Nederlanders zijn er alvast in geslaagd zich stevig in de kijker te rijden. In de rubriek voor 5- en 6-jarige paarden, ging de overwinning naar Samanta Bos. Zij sprong een foutloze ronde met de KWPN hengst Jarino (v. Biscayo) onder het zadel en klokte af in 66,54 seconden in deze rubriek die rechtstreeks op tijd verreden werd. 

Kristyna Schutte en Constakko's Boy (v. Canstakko) eindigden op de tweede plaats. Zij konden eveneens de nul behouden en klokten af in 68,44 seconden. Hiermee bleven ze de Duitse Stefanie Schleper voor die met Julienas (v. Arezzo VDL) de derde plaats voor haar rekening nam. Deze combinatie kon eveneens een foutloze ronde springen en klokte af in 69,25 seconden. 

Sander Geerink (Kilimanjaro) en Steven Veldhuis (Kansas) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

1m35 CSI2*

Ook in het 1m35 kwamen de Nederlandse ruiters goed voor de dag. De winst ging wel naar Groot-Brittanië. Adrian Speight reed Happy Boy (v. Kannan) foutloos door de tweede fase in 27,10 seconden. Hiermee bleef ze nipt haar landgenoot James Billington voor die met Golden Boy (v. Cardento) de tweede plaats voor zijn rekening nam. Deze combinatie liet het hout onaangeroerd en finishte in 27,12 seconden. Pim Mulder was de beste Nederlander op de derde plaats. Hij kon de nul behouden in het zadel van Hiarma (v. Ultimo) en klokte af in 27,50 seconden. 

Bas van der Aa (Fantasy Colada) en Berber Dijkman (Gondola B) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten