Nederlanders goed van start in internationale Youngster rubrieken

Nederlanders goed van start in internationale Youngster rubrieken

Zoals gewoonlijk trappen de jonge paarden de nieuwe springweek af. Op de internationale concours wordt Nederland alvast goed vertegenwoordigd met enkele topklasseringen voor de opkomende talenten. 

Vilamoura

Beste prestatie tot nu toe staat op naam van Yoni van Santvoort. De jonge amazone sprong bij de zesjarige paarden naar een zesde plaats op de rug van Dilly Dally Z (v. Douglas). Roelof Bril kon in deze rubriek eveneens het tot in de barrage schoppen maar rondde die op Four Seasons (v. For Pleasure) af met vier strafpunten en een zeventiende plaats. 

Resultaten zesjarigen

Bij de vijfjarigen zorgde Anouk de Ruijter dan weer voor de beste Nederlandse prestatie. In het zadel van Moviestar (v. Etoulon) behaalde ze een knappe negende plaats. Rogier Linssen bleef ook foutloos met Martini (v. Vannan) en viel met zijn twaalfde plek nog net binnen de lijst met geplaatsten. 

Resultaten vijfjarigen

Oliva

Yves Houtackers reisde naar het Spaanse Oliva om zijn jonge paarden beweging te geven. Ook voor hem was een negende plaats weggelegd met de zesjarige Domino Vant Elzenhof Z (v. Dominator 2000 Z). Houtackers sprong nog eens dubbel foutloos rond op de rug van Limited Edition HX (v. Cape Coral Rbf Z) en werd zeventiende. 

Resultaten zesjarigen