Nederlanders blijven sterk presteren in CSI2* competitie Valkenswaard

Nederlanders blijven sterk presteren in CSI2* competitie Valkenswaard

In Valkenswaard wordt er dit weekend niet enkel op CSI5* niveau gesprongen, ook de CSI2* ruiters komen ruimschoots aan bod. Deze ochtend werden er twee rubrieken van de CSI2* competitie gereden. In de Big Tour werd er over een hoogte van 1m45 en rechtstreeks tegen de klok gesprongen. De snelle Italiaans Emanuele Gaudiano snelde naar de overwinning. Hij reed Carlotta (v. Chaccomo) foutloos rond in 54,23 seconden. 

Michael Pender en HHS Fortune (v. Catoki) namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij konden een foutloze ronde springen in 56,42 seconden. Jérome Guery en Eldorado WP Z (v. Eldorado vd Zeshoek) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 57,42 seconden. 

Christian Ahlmann (Nachito vd Ketse) en Willem Greve (Highway M TN) volgden op plaatsen vier en vijf. 

Andere Nederlandse klasseringen kwamen van Leopold van Asten (VDL Groep Falco), Maikel van der Vleuten (Snoes) en Skye Morssinkhof (G-Vingino-Blue). 

In de Medium Tour werd er ook rechtstreeks tegen de klok gesprongen en hindernissen waren tot 1m40 hoog gebouwd. De overwinning was hier voor Hikari Yoshizawa en Kwikly (v. Grand Cru vd Vijf Eiken). Het duo liet het hout onaangeroerd en klokte af in 57,91 seconden. Johnny Pals reed Excentriek (v. Unstinov) naar de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 59,27 seconden. Leopold van Asten en VDL Groep Nino du Roton (v. Iron Man vd Padenborre) namen de derde plaats mee naar huis na een foutloze ronde in 60,35 seconden. 

Harrie Smolders (Uricas vd Kattevennen) en Laura Klaphake (Camalita) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Tedddy van de Rijt (Herma) kon zich op de achtste plaats klasseren.

Klik hier voor alle resultaten