Nederland alsnog vierde in League of Nations van Ocala!

Nederland alsnog vierde in League of Nations van Ocala!

Ierland was niet te houden in de League of Nations in Ocala. In deze 770.000 Dollar-gedoteerde Landenprijs won de Ierse equipe uiteindelijk met 5 punten. Nederland strandde net buiten het podium op plaats vier.

Voor Ierland noteerde Daniel Coyle met Legacy (Chippendale Z) het beste resultaat. Het paar reed een dubbele nulronde. Met alle Ieren foutloos in de eerste omloop, en Cian O'Connor niet aan de start. Finishte de Ier de tweede ronde met één tijdsfout in het zadel van BWP'er, Maurice (Thunder vd Zuuthoeve). Voor Darragh Kenny en Amsterdam 27 (Catoki) was er één springfout in de tweede ronde.

Met vijf punten wist het Ierse team uiteindelijk voor te blijven op de Zwitserse equipe die het zilver nam met acht punten. Gastland, de Verenigde Staten van Amerika, finishte derde met twaalf punten.

"Je moet echt zeker zijn van de drie mensen die je inzet," zei de Ierse team chef d'équipe Michael Blake over het hebben van geen drop score in de tweede ronde. "Je moet weten dat ze het kunnen doen. Je moet een goede score van iedereen krijgen. We wisten dat we een tijdstraf konden nemen, maar we moesten de balken hoog houden, en er is geen betere man dan Cian om ze hoog te houden."

Jos Lansink en zijn team volgde met twaalf punten op de vierde plek. Jur Vrieling en Jourdain VDL (Zapatero) noteerden één springfout in de eerste ronde. De overige duo's bleven er foutloos. In de tweede ronde noteerden Maikel van der Vleuten met Beauville Z N.O.P. (Bustique) en Harrie Smolders met Uricas v/d Kattevennen (Uriko) eveneens een foutloze omloop.

Uitslag