Nederland derde in Nation's Cup Gijon

Nederland derde in Nation's Cup Gijon
In Gijon, Spanje, werd vanmiddag de FEI Nations Cup verreden waar het het Britse team was die er met de overwinning vandoor ging.

Het team bestaande uit Tim Stockdale met zijn Fleur de l'Aube (4 strafp), Joe Whitaker en zijn Lola V, die het wegstreepresultaat kregen aangerekend met 12 strafp, Samuel Hutton met Happydam (8 strafp) en Robert Bevis met Courtney Z (4 strafp). Zij reden naar een totaal score 16 strafpunten.

Voor het thuisland wist Spanje naar de tweede plaats te rijden, met 1 strafpunt meer. Hier bleef geen enkele ruiter in de eerste ronde foutloos en kwam het resultaat van Eduardo Alvarez Aznar met zijn Fidux (5 strafp), Armando Trapote en zijn Macao (4 strafp) en Sergio Alvarez Moya met zijn Arrayan die ook 4 strafpunten kregen aangerekend. Hun totaal kwam uit op 17 strafpunten.

Het Nederlandse team van chef d'equipe Roelof Briel eindigde op een mooie derde plaats. Doron Kuipers en zijn Zinius eindigden met 4 strafpunten, waarna Roelof Bril met 8 strafpunten over de finish kwam met zijn Arlando. Ook voor Sanne Thijssen en haar Cooper waren er 8 strafpunten. Het wegstreepresultaat kwam hier van Charlotte Verhagen en haar Abache HL zij kregen maar liefst 13 strafpunten. Het Nederlandse team eindigt op een totaal van 20 strafpunten.

Zwitserland eindigde op een vierde plaats met 22 strafpunten, gevolgd door het team van Canada die met 24 strafpunten op de vijfde plaats eindigt.

Klik hier voor alle resultaten.