Laatste plaats voor Nederland in de Nations Cup van Calgary

Laatste plaats voor Nederland in de Nations Cup van Calgary
Op de CSIO van Calgary werd afgelopen nacht de Nations Cup verreden. Er wist maar één combinatie geen enkele fout te maken en dat was Tiffany Foster met Victor voor team Canada. Voor hun thuispubliek eindigde Canada op de derde plaats met een totaal van 25 strafpunten.

Het waren Zwitserland en Brazilië die na de twee omlopen aan de leiding stonden met 18 strafpunten. Nogmaals het bewijs dat de landenwedstrijd van Calgary één van de moeilijkste ter wereld is.
Van elk land moest er één iemand in de barrage starten. Voor Zwitserland was dat Alain Jufer met Wivea M. Zij bleven daarin opnieuw foutloos. Wivea maakte geen enkele fout in deze landenwedstrijd, al kregen zij in de tweede ronde wel 1 strafpunt voor tijd aangerekend.

Voor Brazilië verscheen Yuri Mansur in de barrage met Quartz de la Lande, zij maakten daarin één springfout, waardoor zij op de tweede plaats eindigden.

Het winnende team van Zwitserland bestond verder uit Werner Muff (Pollendr), Nadja Peter Steiner (Capuera II) en Steve Guerdat (Corbinian).

Met 24 strafpunten eindigde Duitsland op de vierde plaats. De vijfde plaats was voor België met een totaal van 25 strafpunten.

Voor Nederland was er een laatste plaats met maar liefst 50 strafpunten!
Rob Ehrens stuurde als eerste Wout Jan van der Schans in de ring met Capetown, zij kwamen naar buiten met 20 strafpunten. Michel Hendrix en Baileys behaalden 21 strafpunen. Gerco Schroder kon met Glock's Lausejunge de schade nog beperken met 9 strafpunten. Ruben Romp en Audi's Teavanta II C Z verschenen niet meer aan de start.