Zesjarige Camelia d’Orval snoept kampioenstitel weg van titelverdediger

Zesjarige Camelia d’Orval snoept kampioenstitel weg van titelverdediger
Deze maand mogen de jonge talenten hun potentieel tonen. Volgende week staat de FEI Wereldkampioenschappen voor jonge paarden op de agenda in Lanaken. Deze week verzamelen de Franse jonge paarden op La Grande Semaine.

Bij de zesjarige springpaarden leek het er op dat de winnares van vorig jaar, Carlita de Gaia (Levistan x Quidam de Revel), haar titel zou prolongeren, maar een balkje kwam haar duur te staan en bracht haar naar de bronzen medaille. Corentin Derouet profiteerde daarvan met Camelia d’Orval (Oscar des Fontaines x Calypso d’Herbiers) en eiste de titel op.

Bij de hengsten en ruinen was het Eric Lelièvre die zijn titel opeiste met Cheyenne de la Violle (Nabab de Reve x Utah van Erpekom).  Bij de niet-Franse stamboeken ging Mister d’Eclipse (Diamant de Semilly x Caretino) met de titel aan de haal. Hij werd gereden door Jean-Charles Grandmontange.




Uitslag merries.
Uitslag hengsten en ruinen.
Uitslag andere stamboeken.

Untouchable M-zoon kroont zich bij de vijfjarigen

Bij de vijfjarigen was het Dorado de Riverland die de overwinning op zijn naam schreef. Het kampioenschap van de merries werd gewonnen door Margaux Rocuet en Dana de Kerglenn (Mylord Carthago x Diamant de Semilly).


Uitslag merries.
Uitslag hengsten en ruinen.