Wathelet blijft aan kop in strijd om Belgische titel

De tweede manche van het Belgische kampioenschap zorgde vooraan voor weinig wijzigingen. Gregory Wathelet blijft aan de leiding met zijn amper 8-jarige hengst Sea Coast Forlap DC (v. Querlybet Hero). Vlaams kampioen Koen Vereecke schuift met Allegro C Van De Donkhoeve (v. Mr. Blue) een plaats op naar de 2e stek.
Dirk Demeersman zakt door een tijdsfout in zijn 2e manche naar de 3e plaats met Bufero vh Panishof (v. Parco). Hij zorgde wellicht voor de meeste spanning tijdens deze 2e manche! Net voor de dubbelsprong (voorlaatste hindernis) kwam Bufero zo goed tot stilstand, maar Dirk kreeg hem er met de nodige ervaring foutloos over.

Ludo Philippaerts (Denver van 't Goemanshof) schuift van de 6e naar de 4e plaats op. Sven Van Dijck maakt dankzij een foutloze rit met Vici R een sprong in het klassement van de 11e naar de 5e plaats.

De top 16 gaat door naar de finale van komende zaterdag. Daarbij o.a. uittredend kampioen Jerome Guery (Fananka-A) en de kampioen van 2011 Maurice Van Roosbroeck (Dylano).

Equteam ruiter Damien Haelterman kreeg in deze manche 5 strafpunten met Diamant de Laubry (v. Virus de Laubry), wat hem helaas van de finale weghoudt.

Klik hier voor de nieuwe tussenstand.

Foto's van deze tweede manche zijn op www.equpics.be terug te vinden!