Sanne Thijssen onbetwiste winnaar NK Junioren

Sanne Thijssen onbetwiste winnaar NK Junioren
Ze ging het weekend van start als misschien wel de favoriet voor het Nederlands kampioenschap bij de Junioren voor 2015. En wat voor een kampioenschapwas het voor Sanne Thijssen, die vanaf niemand in de buurt van de titel liet komen.

Vanaf donderdag ging de nog maar 16 jarige amazone uit Baarlo direct aan de leiding na winst in het jacht parcours met Ulena. Op de volgende dag was het vervolgens weer raak, niemand kwam in de buurt en de tweede omloop viel ook ten prooi aan de dochter van Leon Thijssen.

Kars Bonhof deed toen al voorzichtig een uitspraak: “Het zal heel moeilijk worden om Sanne van het goud af te houden. Ze is een supertalent”

Vandaag in het afsluitende onderdeel sloeg ze weer toe en stelt overige kapers op de kust totaal kansloos wanneer ze de titel veilig stelt met haar tweede paard Warette. Vervolgens sluit Thijssen met Ulena als laatste starter ook de rubriek nog eens winnend af en mag zich dan ook zonder twijfel kampioene Junioren van 2015 noemen.  Het silver gaat naar Max de Mol die met Quinken de tweede plaats pakt in dagstrijd. Lars Kersten springt naar de vierde (Largo) en vijfde (Capone T) plaats en werd in het kampioenschap verdiend derde.

Kijk hier voor de uitslag van de derde manche.

Kijk hier voor de uitslag van het kampioenschap