Leopold van Asten is Nederlands kampioen 2015

Leopold van Asten is Nederlands kampioen 2015
Tijdens een nagelbijtende afsluiting van het kampioenschap in Mierlo vanmiddag is het Leopold van Asten die Maikel van der Vleuten opvolgt als Kampioen van Nederland. De kampioen van 2014 moest dit jaar genoegen nemen met het Silver, terwijl Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam het brons pakt.

Na de eerste manche, waar veel favorieten uitvielen, bleven er 20 combinaties over voor de afsluitende ronde om het Senioren kampioeschap tijdens CH Mierlo. Ook de tweede ronde zou spannend worden met een top tien waarbij een tijdfout al het verschil kon maken. Al vroeg barste de strijd los toen Willem Greve een geweldige foutloze ronde neer zette en de leiding in het klassement ovorlopig over nam met Carambole.

Vervolgens waren het Leon Thijssen, Harrie Smolders en Jeroen Dubbeldam die de druk voor de kop van het klassement flink opvoerden. Maikel van der Vleuten had daar ook een hand in door in het zadel van Arera C een geweldige rit neer te zetten. Met nog drie starters te gaan zou de Nederlands kampioen van vorig jaar daarmee wellicht net naast podium kunnen vallen.

De op brons koersende Michael Greve weet dan niet koel genoeg te blijven en rekeng zichzelf dertien strafpunten aan. Daardoor vallen Greve en Whitney BB terug naar de twaalfde plaats. Ook favoriet Vincent Voorn ziet vroeg een balk vallen en finisht uiteindelijk negen strafpunten en een eindtotaal van 11.69 op de tiende plaats.

Met nog één starter te gaan zou het dan zo maar eens kunnen dat Van der Vleuten zijn titel gaat prolongeren. Op koele wijze is het echter Leopold van Asten die met VDL Zidane een ronde uit het boekje neerzet. Hiermee schrijft ruiter uit Venray de VDL dagprijs op naam en neemt hij ook de gouden medaille mee naar huis.

Kijk hier de volledige uitslag van de Senioren.

IMG_6836 IMG_6948 leopold van asten-zidane-mierlo15