Grote verandering in topposities na 3e manche NK Mierlo

Grote verandering in topposities na 3e manche NK Mierlo


In de strijd om het Nederlands Kampioenschap in Mierlo zijn zo juist de kaarten flink geschud.  Tijdens de derde omloop sneuvelde sommige  favorieten en profiteerde de underdogs maximaal de deze fouten, waaronder Maikel van der Vleuten die lijkt af te gaan op de titel voor 2014.


Van der Vleuten liet, met helaas één tijdfout, met tienjarige VDL Groep Eureka een fenomenale ronde zien. Iets waar eigenlijk niet over gesproken mag worden omdat arcoursbouwer Henk Linders de tijd zo krap had gezet dat het maar enkele combinaties lukte deze niet te overschrijden.

Een van deze combinaties was Frank Schuttert die het parcours zowel foutloos als binnen de tijd af wist te leggen, die door deze prestatie momenteel de derde positie ineemt.

Jeroen Dubbeldam begon de eerste manche als enige met nul strafpunten, maar met Zenith SFN kreeg hij op de uitsprong van de dubbelsprong een springfout waardoor hij de leiding moet afstaan aan Van der Vleuten.

Vincent Voorn  volgt op vier met de Gestion Priamus Z en Bart Bles  staat met de hengst Lord Sandro DDH op vijfde positie.

Kijk  hier de voorlopige tussenstand