De Mol winnaar van KNHS-Roelofsen Jeugd 2015

Max de Mol is de winnaar van de KNHS-Roelofsen Jeugd 2015 competitie bij de junioren. Max deed dat overtuigend. Na de eerste omloop van de finalewedstrijd was de competitiezege al op zak. Grote favoriet Vicky Helhuis haalde de barrage niet. In die barrage liet Max de Mol met Quinken zijn hegemonie zien door de finalewedstrijd te winnen.





Vicky Helthuis ging met Chappeau bij het ingaan van de finale aan de leiding in de tussenstand. Maar na twee springfouten in het basisparcours was de competitiezege voor Max de Mol. Vicky had een duidelijke verklaring voor de 8 strafpunten. “Ik had mijn sporen nog aan van mijn eerste paard. Normaal rijd ik Chappeau altijd zonder sporen, dus daar werd hij behoorlijk gestresst van. Zonde, maar gelukkig nog tweede in de eindstand van de competitie.”
De veertienjarige Max de Mol lijkt normaal vrij nuchter. Het winnen van de competitie maakt toch wel wat los bij Max. “Ja, dit is heel mooi. In mijn eerste jaar bij de junioren gelijk de competitie winnen is natuurlijk top. Natuurlijk jammer voor Vicky, maar ik heb denk ik ook terecht gewonnen. Ik was tweede in de eerste wedstrijd in Roosendaal, eerste in Vragender en nu hier de finale gewonnen.”
De opzet van de KNHS Roelofsen Jeugd Competitie om de jonge ruiters voor te bereiden op een internationale loopbaan gaat ook op voor Max. “Ik wil later professioneel de paarden in. De echte grote wedstrijden is mijn droom. Vorig jaar heb ik met Quinken bij de Children al een EK gereden. Die ervaring neem ik nu ook mee bij de junioren. Over twee weken start ik op het NK junioren in Mierlo. Daarna zien we wel. Als ze me nodig hebben voor het EK junioren dan ben ik er, maar het hoeft nog niet. Ik heb nog vier jaar de tijd bij de junioren.”

Iris Hakvoort eindigde de competitie op een mooie derde plaats. Diezelfde klassering bereikte ze met haar geweldig springende Don’t Tell Me What to Do (v.Canturano). Net als Max de Mol reed Iris voor jaar het EK voor Children. “Dat maakt de overstap naar de junioren een stuk makkelijker”, liet bondscoach Luc Steeghs bij de prijsuitreiking weten.

Einduitslag KNHS-Roelofsen Raalte Jeugd Competitie Junioren
1. Max de Mol (Oss), Quinken (v.Quintero), 11
2. Vicky Helthuis (Weerselo), Chappeau (v.Niveau), 19
2. Iris Hakvoort (De Bult), Don’t Tell Me What to Do (v.Canturano), 24

Uitslag Finalewedstrijd
1. Max de Mol, Quinken (Oss), Quinken (v.Quintero), 0 – 0, 32,59 sec
2. Leontine Bruin (Wilp), Colino (v.Colman), 0 – 0, 34,24 sec
3. Iris Hakvoort (De Bult), Don’t Tell Me What to Do (v.Canturano), 0 – 0, 35,68 sec