Bjorn Egberink de beste op Voorjaars Jumping Lichtenvoorde

Bjorn Egberink de beste op Voorjaars Jumping Lichtenvoorde
Tijdens het driedaagse Voorjaars Jumping op Paardensportcentrum Lichtenvoorde won Bjorn Egberink de Grote Prijs over 1.40m. Net als tijdens het Nieuwjaars Jumping laat Egberink zien hoe uitstekend paardrijden eruit hoort te ziet.

Zaterdagavond won hij alleen niet met Zidane (v. Celano) de Grote Prijs,  maar met de jongere Bentley (Cardento x Canaletto). Bjorn Egberink beet het spits af en zet direct een scherpe tijd van 42.89 seconden neer, genoeg voor de winst. “Het liep wel heel goed in de barrage”, lacht hij. “Zo snel heb ik nog niet vaak gereden met Bentley. Zoveel ervaring heeft hij nog niet op dit niveau, maar hij heeft een super instelling en het parcours was mooi gebouwd. Makkelijker dan de vorige keer in januari, maar dat komt ook omdat er minder grote namen op de startlijst stonden waar de parcoursbouwer netjes op ingespeeld heeft. Voor een jong paard is zo’n proef super.”

Knap tweede  werd de pas 16-jarige Veronique Morsink met de zelf opgeleide Belina (v. Indoctro) ,  in een tijd van 43,59 seconden. De derde prijs ging naar Fred van Straaten met de door zijn ouders gefokte Zabelle S (Indoctro x Animo). Als vierde volgde Gerbert te Koppele met Watch Me (Sheraton x Jus de Pomme), voor Jelmer Hoekstra op de goedgekeurde hengst Conradin KB (Couletto x Argentinus).

Klik hier voor alle uitslagen

bron: persbericht Paardensport Centrum Lichtenvoorde