Na The Horse Magazine weigert ook St. Georg te schrijven over FEI Wereldbekerfinales

Na The Horse Magazine weigert ook St. Georg te schrijven over FEI Wereldbekerfinales

Eerder werd bekend dat The Horse MAgazine weigert over de Wereldbeker finales te schrijven. Ook de hippische nieuwssite, St Georg beperkt zijn verslaggeving over het FEI kampioenschap. 'Sportwashing' ligt aan de basis van deze beslissing. Beide media vinden dat Saudi-Arabië via het evenement zijn image wil opkrikken. Terwijl het ongestraft verder gaat met schending van rechten.

Saoedi-Arabië ligt al enkele jaren onder vuur omdat het geen rekening houdt met de mensenrechten. Ook de rol van vrouwen in de maatschappij zijn niet langer hedendaags. De vrouw is er ondergeschikt en bij scheiding hebben zij vrijwel geen rechten. 

In zijn reactie schrijft St. Georg ook dat de aanwezigheid van de doodstraf en dat je die kan krijgen als je bijvoorbeeld homoseksueel bent, uit den boze zijn.

Ondanks de tegenkanting is het FEI wel positief. In een persbericht spreken ze van een positieve organisatie die de paardensport wereldwijd zal promoten. Bovendien is het - volgens het FEI - te danken aan Saoedi-Arabië dat er nog nooit zoveel geld te winnen viel tijdens de Wereldbekerfinales dressuur en springen!