Michael Greeve sprokkelt Ranking punten in Lier. Almeida wint!

Michael Greeve sprokkelt Ranking punten in Lier. Almeida wint!

Niet minder dan 21 combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.45m Grand Prix kwalificatie in Lier. De druk bezette herkansing leverde prachtige sport in het Azelhof. Voor Nederland noteerde Michael Greeve het beste resultaat. Maar de onklopbare prestatie kwam op naam van Rodrigo Giesteira Almeida en de 12-jarige SF-merrie, Pegasus Cekanane (Kannan, fokker: De La Grand Rue).

De Portugees bleek met zijn SF-merrie ruim twee seconden voor op Frankrijk's Gregory Cottard en Gammelgaards Carola (Companiero, fokker: Jorgen & Carsten Gammelgaard). De derde plaats was er voor Marlon Modolo Zanotelli en BWP-hengst, Grand Slam VDL (Cardento, fokker: Kenis).

Zanotelli en de 13-jarige hengst van VDL Stud bleven nipt voor op België's, Leonie Peeters en haar 12-jarige sBs-merrie, Godlike Van de Kapel (Balthazar VP Wisbecq). Maximilian Lill vervolledigde de top vijf in het zadel van Kiritan (Kannan).

Voor Nederland plaatste Michael Greeve zich in de prijzen. Greeve sprong met Jan Greve's gefokte, Watermill Art SFN (Connect) foutloos naar de tiende plek.

Uitslag