Michael Greeve is concurrentie te snel af in 1.45m Grand Prix van Exloo

Michael Greeve is concurrentie te snel af in 1.45m Grand Prix van Exloo

In Exloo werd een weekend vol topsport zonet besloten met een CSI2* 1.45m Grote Prijs. Vijftien combinaties lieten het hout in de lepels in de eerste fase en stootten door naar de jump-off. Daar bewees Michael Greeve in goede vorm te zijn en gaf alle concurrentie het nakijken. Ook de tweede plaats kleurde Nederlands met Bas Moerings op het podium. 

Michael Greeve reed met de twaalfjarige KWPN-merrie Eurohill's Fyolieta (v. Carambole) de winnende tijd van 33,96 seconden in de barrage. Bas Moerings volgde op de tweede plaats met de hengst Ipsthar (v. Denzel vt Meulenhof). Het duo reed over de finish in 35,47 seconden. Het podium werd vervolledigd door Julia Houtzager-Kayser en KWPN'er High Five (v. Toulon) die in 36,93 seconden over de meet reden. 

Zoe Osterhoff (It's A Miracle) werd knap vierde. Ernesto Canseco (Gullit Hbc) won vandaag nog de 1* Grote Prijs en mag daar nun ook een vijfde plaats bij tellen in deze 2* GP. 

Andere Nederlandse top tien klasseringen waren er voor Jurgen Stenfert (Casina 15), Mans Thijssen (Hello) en Albert Zoer (Halifax). 

Klik hier voor de resultaten.