Milan Morssinkhof: "Ik doelde op een plaats rond de top 10."

Milan Morssinkhof: "Ik doelde op een plaats rond de top 10."

Milan Morssinkhof (16) is de verrassende kampioen bij de junioren. Met Checkpoint Chacco bleef hij alle dagen foutloos en veroverde het goud met slechts 1.12 strafpunten. “Ik doelde op een plaats rond de top 10”, was zijn verwachting. 

“Toen ik naar het NK kwam had ik dit van tevoren niet verwacht”, is de reactie van de kampioen. “Ik heb nog niet heel veel 1.40m parcoursen gereden met Checkpoint Chacco. Ik doelde op een plaats rond de top 10. Hier ben ik super blij. We zien vanzelf of we een EK gaan rijden. Dat kan ik nu nog niet zeggen.”Milan begon het NK op de derde plaats in het eerste onderdeel en voegde in de drie daaropvolgende parcoursen geen fouten toe aan de 1.12 strafpunten uit de snelheid- en wendbaarheidswedstrijd.

“Dit is wel heel bijzonder dat ik hier een medaille win”, klinkt het bescheiden uit de mond van Jorinde Dolfijn, de zilveren medaillewinnaar. “Dat had ik niet verwacht. Ik hoopte in de top 15 te eindigen. Dat het zo uit zou pakken met vier foutloze parcoursen en een zilveren medaille, had ik echt niet verwacht. Justique is een achtjarige en ik reed deze week zijn eerste 1.40m parcours. Ik rijd hem nu een jaar. Ik ben nu 17 en kan nog een jaar bij de junioren rijden.”

Bron: KNHS