Mel Thijssen glundert tijdens slotdag Pro Tour de Peelbergen

Mel Thijssen glundert tijdens slotdag Pro Tour de Peelbergen

Bij het hippisch centrum de Peelbergen in Kronenberg werd de nationale Pro Tour op vrijdag afgesloten met een spannende 1.40 / 1.45m Grote Prijs rubriek. Na een barrage met negen weerklonk uiteindelijk de Brabançonne dankzij Matthias Hens en de zevenjarige Princess van 't Heike. Voor eigen publiek verzekerde Mel Thijssen knappe resultaten in de verschillende proeven, alsook de Grote Prijs.

Matthias Hens en de zevenjarige dochter van Cumthago C, Princess Van 't Heike snelden naar de Grand Prix-zege in 37,05 seconden. Het duo bleef zo slechts enkele tienden van een seconde voor op lokale combinatie, Sandra Klaessen en haar eigen Donna Kitona L (Landino). Voor eigen publiek volgde Mel Thijssen met de 8-jarige Carembar Blue (Glock's London) op de derde trede van het podium.

Thijssen haalde eveneens de vijfde plaats met de 11-jarige KWPN-merrie, Gill (Lord Z). De top vijf van deze Grote Prijs werd afgewerkt door Christian Ahlmann die zijn achtjarige Mr. Lincoln (Aganix du Seigneur) foutloos naar de vierde plek loodste. Enkel deze top vijf wist de herkansing foutloos af te werken. 

Renee De Weert op het podium!

Oost-Vlaming, Benny Naessens sprong eerder deze week al naar de winst. Op de slotdag hield Naessens ook de concurrentie in de 1.35m rubriek achter zich. Samen met Kannavara Z (Kannan) bleef de Belg ruim drie seconden voor op landgenoot Christof Deraedt met Dendy van Jonckhoeve (Dexter R). Voor eigen publiek vervolledigde Renee de Weert de top drie met de Con Air-zoon, Fides du Mas Garnier.

De top vijf kleurde verder Nederlands. Mel Thijssen volgde op de vierde plek met Imodo en verwees zo Wiljan Laarakkers met Jefferson (Numero Uno) naar de vijfde plek.

Alle resultaten