Mel Thijssen glundert in top vijf CSI4* Grand Prix Sunshine Tour!

Mel Thijssen glundert in top vijf CSI4* Grand Prix Sunshine Tour!

Slechts vijf combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.55m CSI4* Grand PRix in Vejer de la Fronteira. In het zadel van Eric Levallois' 13-jarige Texas (Tornesch) sprong Pénélope Leprévost uiteindelijk naar de winst.

De Franse amazone was slechts twee honderdsten van een seconde sneller dan Philipp Weishaupt en zijn eigen Coby (Contagio). Regerend Belgisch kampioen, Gilles Thomas vervolledigde de top drie met zijn hengst, Ermitage Kalone (Catoki).

Gilles Thomas en zijn 10-jarige BK-troef verwezen daarbij Mel Thijssen met de 11-jarige KWPN-ruin, Imodo (Quasimodo Z) naar de vierde plek. Deze vier duo's slaagden erin een dubbel foutloze omloop te presteren. Op de vijfde plek volgde Adam Grzegorzewski met Issem (Quality Time TN). 

Net buiten de top vijf plaatste ook Michael Greeve zich in de prijzen. Greeve loodste zijn negenjarige Denver (Diarado) naar de achtste plek.

Mel Thijssen is sterkhouder in Medium Tour GP

Vijftien combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.50m Medium Tour Grand Prix in Vejer de la Fronteira. Bij de Sunshine Tour sprong Guy Williams met de 12-jarige Ernie of Greenhill Z (fokker Philip Gysbrechts) naar de winst.

Williams en de zoon van Emerald, die eerder nog door Philip Gysbrechts en Jodie van Gerwen werd uitgebracht, bleven nipt voor op Giulia Martinengo Marquet en de 12-jarige Scuderia 1918 Calle Deluxe (Cesano). 

Zwitser, Martin Fuchs volgde met Bastille (Balou du Rouet) op een derde plaats. Het paar verwees daarbij Edouard Schmitz met Quno (Quo Vados I) naar de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Emeric George en Calisco de Terlong (Mylord Carthago*HN).

Voor Nederland sprong Mel Thijssen in de prijzen. Thijssen loodste haar 13-jarige KWPN-ruin, Grieg S (Indoctro) uiteindelijk naar de elfde plek.


Alle uitslagen