Mel Thijssen en Maikel van der Vleuten sprokkelen rankingpunten in Opglabbeek!

Mel Thijssen en Maikel van der Vleuten sprokkelen rankingpunten in Opglabbeek!

De 1.45m hoofdrubriek van het CSI3* internationaal concours leverde topsport in Opglabbeek. Voor eigen publiek diende Elisa Strubbe uiteindelijk, Camila Mazza De Benedicto met Honey Lady voor zich te dulden. Voor Nederland sprongen Mel Thijssen en Maikel van der Vleuten in de prijzen.

In deze rubriek op tijd won de Braziliaanse amazone met haar 10-jarige dochter van Balou du Rouet op een nipt verschil van de voormalige queen van Mechelen, Elisa Strubbe. De West-Vlaamse amazone volgde met Ona Van 't Veldeken (Dieu Merci Van T&L, fokker: Guy Vervaet).

Strubbe en de 10-jarige BWP-merrie waren slechts enkele honderdsten van een seconde sneller dan Kendra Claricia Brinkop en haar 12-jarige BWP-merrie, Ma Belle (Ugano Sitte).

Net buiten de top drie volgde Eduardo Pereira De Menezes met Calypso des Matis (Padock Du Plessis*HN). Uma O'Neill volgde met Clockwise of Greenhill Z (Clearway) op de vijfde plaats. Voor Nederlands sprongen Mel Thijssen en Maikel van der Vleuten in de top tien.

Mel Thijssen plaatste zich negende met Chic Fou de la Bastide (Chessmann van de Helle). Het duo was ruim één seconde sneller dan landgenoot Maikel van der Vleuten en Icarronne-S (Carrera VDL).

Uitslag