Matthew Sampson wint zijn eerste 5* Grand Prix ooit, in Spruce Meadows

Matthew Sampson wint zijn eerste 5* Grand Prix ooit, in Spruce Meadows

De 1.60m Grand Prix van Spruce Meadows zag 36 combinaties aan de start van het parcours ontworpen door Anthony D'Ambrosio.  Na afloop stelde de Britse springruiter, Matthew Sampson zich vooraan op in de prijsuitreiking.


Voor Sampson een droom die werkelijkheid wordt. Samen met zijn Fabrice DN zette de Brit de onklopbare chrono van 38,93 seconden. De Ierse springruiter, Conor Swail deed zijn best deze chrono te verbeteren maar finishte met 39,14 seconden uiteindelijk op de tweede plaats.

Swail volgde op het podium in het zadel van  Count Me In, en verwees zo Canada's Erynn Ballard naar de derde plek met onder het zadel Gakhir. De familie Spits hen voormalige Victer Finn DH Z volgde met Mexico's Eugenio Garza Perez op de vierde plek voor Beezie Madden en Breitling LS.

"Dit is mijn eerste 5* Grand Prix zege. Het feit dat het in Spruce Meadows is, maakt het nog meer bijzonder!." vertelt Matthew. "Ik ben opgegroeid kijkend hoe mijn grote voorbeelden, Michael Whitaker, John Whitaker en Nick Skelton hier ook presteerden."

Resultaat