Mathijs van Asten grijpt net naast winst in CSI1* 1.30m GP kwalificatie

Mathijs van Asten grijpt net naast winst in CSI1* 1.30m GP kwalificatie

In De Peelbergen ging de dag van start met een CSI1* Grote Prijs kwalificatie. De ruiters kregen een parcours voorgeschoteld van 1.30m die ze rechtstreeks op tijd zo goed mogelijk moesten afleggen. Mathijs van Asten bewees er in uitstekende doen te zijn en reed zomaar naar een tweede plaats. 

De Finse amazone Annina Nordström kon rekenen op Cea (v. Chacco's Son) om de winnende tijd van 57,35 seconden neer te zetten. Hiermee was ze onze landgenoot Mathijs van Asten net te snel af. Van Asten reed in het zadel van Sanvaja (v. Sanvaro) naar een tweede plaats in 57,53 seconden. Het podium werd vervolledigd door Frida Levin en Jiska van de Kloosterbos (v. Thunder van de Zuuthoeve) die in 58,03 seconden over de finish reden. 

Marlon Modolo Zanotelli (Eclair de Rouhet) verzekerde een vierde plaats en was hiermee Chad Fellows (Corsini) nog net voor. 

In de rubriek voor de vijf- en zesjarige paarden sprong Kim Emmen tweemaal naar een top vijf plaats. Met Koko Kannan Z (v. Kannan) verzekerde ze alvast brons. In het zadel van Quo Vadis (v. Chacco Blue) nam ze genoegen met een vierde plaats. Joost Martens en Lando-N (v. Kannan) eindigden achtste. 

Klik hier voor de resultaten.