Martin Fuchs: "Zonder financiële zorgen zou dit wellicht een leuke tijd zijn"

Martin Fuchs: "Zonder financiële zorgen zou dit wellicht een leuke tijd zijn"

Martin Fuchs, huidig Europees kampioen en nummer twee van de wereld, zit net als ons thuis. In zijn thuisland Zwitserland probeert hij wel de paarden nog aan het werk te houden.

"Ik heb de training van mijn paarden lichtjes aangepast. Ik spring één keer per week maar niet zo hoog. Ik probeer nu vooral op gymnastische oefeningen te focussen", aldus de Zwitser. "Mijn dag begint meestal met het rijden van verschillende paarden. Dit doe ik tot een uur of 2 en dan maak ik tijd voor dingen waar ik anders geen tijd voor heb zoals wandelen, fietsen, lezen of met de Playstation spelen. Ik probeer ook alle administratie wat bij te werken. Het lijkt misschien een 'chille' periode en dat zou het waarschijnlijk ook zijn als we geen financiële zorgen zouden hebben. De meeste topruiters hebben verschillende medewerkers in dienst die betaald moeten worden terwijl een groot deel van ons inkomen wegvalt..."

"De meeste topruiters hebben nu meer tijd voor jonge paarden. Ik heb geen jongere paarden in mijn stal. Ik heb enkel mijn 8 wedstrijdpaarden. Ik maak wel van de tijd gebruik om mij nieuw paard, Stalando, beter te leren kennen. Hij bewees in het verleden als dat hij het CSI5* niveau aankan en ik kijk dan ook uit naar de toekomst met hem. Ik hoop dan ook dat competities snel hervat kunnen worden. Ik verwacht dat er in eerste instantie vooral nationale wedstrijden georganiseerd zullen worden. Ik sta in contact met verschillende organisatoren in Zwitserland en zij zijn alvast klaar om, zodra het weer toegelaten is, terug van start te gaan. We zullen vooral terug veel nationale competities moeten rijden om de paarden terug naar CSI5* niveau te brengen".

Bron: Studforlife