McLain Ward haalt felbegeerde Rolex Grand Prix trofee binnen in Genève (VIDEO)

Het indrukwekkende concours in Genève werd deze namiddag afgesloten met de derde manche van de Rolex Grand Slam. Top ruiters van over de hele wereld deden er een gooi naar de winst tijdens de 1.60m Grand Prix rubriek, waarin uiteindelijk dertien deelnemers zich voor de allesbepalende barrage wisten te plaatsen. Met een fenomenale rit in het zadel van HH Azur (Thunder vd Zuuthoeve) gaf McLain Ward daar alle concurrentie het nakijken, en mocht zo de felbegeerde trofee in ontvangst nemen.

Dertien combinaties wisten zich in Genève te plaatsen voor de loodzware barrage van de Rolex Grand Prix. Met het gezegde "de laatsten zullen de eersten zijn" in het achterhoofd van McLain Ward, sprong de Amerikaan met de SBS merrie HH Azur als laatste starter in de barrage naar een ontegensprekelijke overwinning in 38.43 seconden.

Tot en met de laatste combinatie in de barrage was Martin Fuchs zo goed als zeker van de beker, wat hem zuur opbrak na de razendsnelle ronde van Ward en HH Azur. Het Zwitserse publiek ging tijdens de fenomenale ronde van Fuchs volledig uit hun dak. Voormalige GP-winnaar reed de KWPN ruin Leone Jei (Baltic VDL) foutloos door de finish in een tijd van 39.77 seconden en nam zo voor een hele poos de leiderspositie over van Shane Sweetnam. De Ierse ruiter zette met de Kannan zoon, James Kann Cruz, een tijd van 40.48 seconden op het scorebord. Een prestatie die hem uiteindelijk het brons opleverde.

De Belg Gilles Thomas, die al vroeg in de barrageronde als vierde aan de start kwam, klokte af op 40.88 seconden en ging daarmee met de vierde plaats aan de haal in het zadel van de 12-jarige Holsteiner merrie Calleryama (Casall). Voor Frankrijk die met Simon Delestre op de rug van de 10-jarige Hickstead zoon, Cayman Jolly Jumper, de top vijf afsloot met chrono van 42.46 seconden.