Marcus Ehning komt naar Indoor Friesland!

Marcus Ehning komt naar Indoor Friesland!

Het lijkt steeds mooier en mooier te worden daar in Leeuwarden! De organisatie van Indoor Friesland is enorm trots en blij dat topruiter en Aken-winnaar Marcus Ehning de persoonlijke uitnodiging van de organisatie heeft aangenomen en van plan is mee te doen aan de internationale springwedstrijd eind oktober in het WTC Expo in Leeuwarden. Na een spectaculaire comeback vorig jaar lijken de ruiters, waaronder vele topruiters, nu in de rij te staan voor het evenement dat van 20-22 oktober (internationale dressuur) en van 25-28 oktober (internationaal springen) wordt georganiseerd. “We willen graag een compleet evenement organiseren met shows, entertainment, gezelligheid en sport. Maar de sport is het allerbelangrijkst. Met ruiters als Marcus Ehning zijn we verzekerd van topsport, dus we vinden het geweldig dat hij naar Leeuwarden komt,” aldus sportdirecteur Yvonne van Bergen.

Marcus Ehning wordt door menig ruiter, amazone en liefhebber gezien als één van de beste springruiters aller tijden. Zijn gevoel en respect voor een paard en zijn ongekende kunde in elk paard het beste naar boven te halen roept al vele jaren bewondering op bij iedereen die weet hoe moeilijk goed paardrijden is. De Duitser reed beroemde hengsten als For Pleasure, Plot Blue en Sandro Boy. Hij won drie keer de Wereldbekerfinale, won gouden teammedailles op EK’s, een WK en de Olympische Spelen en won een paar maanden terug voor de derde keer de Grote Prijs van Aken.

“Mooi he? Toppie,”reageert ook Indoor Frieslands ambassadeur Jeroen Dubbeldam. "Als je één van ’s werelds beste ruiters op je concours krijgt, dan mag je alleen maar trots zijn. Dat zegt iets over de kwaliteit van het evenement. Het mooie aan topruiters als Marcus en Steve Guerdat is dat zij niet alleen bezig zijn met hun eerste vijfsterrenpaard, maar ook met de groep daarachter. Dan zie je ze best wel vaak op een driesterrenconcours terug en dan is het mooi dat hij Leeuwarden daarvoor uitzoekt."


bron: Persbericht