Marc Dilasser springt naar goud in 1.55m Grand Prix-kwalificatie op Hubside Jumping

Marc Dilasser springt naar goud in 1.55m Grand Prix-kwalificatie op Hubside Jumping

Bij de start van de hoofdrubriek van de dag in Saint Tropez, een 5* proef over een hoogte van 1.55m, stonden 43 combinaties op scherp. Ze streden hier niet alleen om punten op de Longines Ranking lijst, maar probeerden ook een plek te bemachtigen in de Grand Prix op zondag. Het was uiteindelijk Marc Dilasser die op de rug van Arioto du Gevres (Diamant de Semilly) met goud aan de haal ging.

Twaalf ruiters sprongen foutloos tijdens de basisomloop en wisten zich plaatsten voor de barrage. De snelste van het pak was Marc Dilasser met Arioto du Gevres, die de chrono stopte op 36,06 seconden. De Duitser Christian Ahlmann volgde een goede seconde na Dilasser en werd met de vosruin Mandato van de Neerheide (Emerald) sterk tweede. Brons ging naar Penelope Leprevost, die met de 11-jarige Texas (Tornesch 1042) een foutloze barrage aflegde in een tijd van 37,80 seconden.

Net buiten de top drie werd Nicolas Demotte in het zadel van Citadin du Chatellier (L'Arc de Triomphe) vierde. Ook Dominique Hendrickx en de donkerbruine hengst Floris TN (Quality Time TN) wisten foutloos te blijven en waren met een tijd van 38,79 seconden goed voor de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten.