Maikel van der Vleuten ondanks hoefsmid uitstapje toch knap vierde in hoofdrubriek Spruce Meadows

Maikel van der Vleuten ondanks hoefsmid uitstapje toch knap vierde in hoofdrubriek Spruce Meadows

De 1m60 Cana Cup in Spruce Meadows eindigde zojuist met een spannende ontknoping in de barrage. Het is er Eric Lamaze die met de overwinning aan de haal gaat na een fantastische rit in een tijd van 37.80 seconden. 


Quick results:

1. Eric Lamaze - Chacco Kid
2. Rowan Willis - Diablo VII
3. Kevin Staut - Urhelia Lutterbach

Doron Kuipers met zijn schimmel Charley (Calido I) wisten zich wel voor de barrage te kwalificeren, maar gingen niet meer van start. Het was dus aan Maikel van der Vleuten die met IDI Utopia (Quasimodo Z)  de Nederlandse eer moest gaan verdedigen. Dat had nog wel wat om handen, want Utopia verloor een ijzer in de eerste ronde, die tijdens de barrage nog hersteld moest gaan worden door de hoefsmid. Het legde de barrage even stil en hield het publiek dus in spanning of er wel een Canadese overwinning zou komen. Maikel en Utopia noteerden een geweldige vierde plaats. 

Met 14 starts in de barrage ronde zien we ook Yves Vanderhasselt terug met zijn Jeunesse (Calvaro Z) die hij in een tijd van 46.16 seconden naar de achtste plaats stuurde. 

Het is de Canadees Eric Lamaze die voor eigen land zijn Chacco Kid (Chacco Blue) naar een mooie tijd van 37.80 seconden stuurde. Hij ging daarmee al snel aan de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Hij bleef er de Australiër Rowan Willis voor die met Diablo VII (Douglas) in een tijd van 40.72 seconden de tweede plaats op naam schreef. Kevin Staut rekende vervolgens op Urhelia Lutterbach (Helios de la Cour) die hij in 41.02 seconden op de finish aan stuurde. Het was goed voor de derde plaats.

Europees Kampioen Martin Fuchs kwam in actie met Silver Shine met wie hij foutloos bleef in 42.44 seconden. Het was goed voor een viijfde plaats. 

Resultaten