Maikel van der Vleuten net buiten top vijf tijdens 5* Grand Prix Wereldbekermanche Madrid

Maikel van der Vleuten net buiten top vijf tijdens 5* Grand Prix Wereldbekermanche Madrid

Net als vorig jaar was de Fransman Julien Epaillard opnieuw de te kloppen man tijdens de 5* Wereldbekermanche in Madrid. Samen met zijn merrie Caracole de la Roque (Zandor) haalde hij zo al zijn zevende overwinning op rij binnen, een unieke prestatie. Voor Nederland zette Maikel van der Vleuten een knalprestatie neer, en werd er op de rug van Elwikke (Eldorado vd Zeshoek) sterk zesde.

Met vijftien deelnemers aan de barrage, bleef het knokken tot het einde. Epaillard slaagde er met Caracole de la Roque uiteindelijk als enige in om af te klokken onder de 43 seconden, en behaalde met een dubbel foutloze omloop zonder tegenspraak het goud. Een eveneens sterk presterende Daniel Deusser stopte op de rug van de 11-jarige hengst Bingo Ste Hermelle (Number One d'Iso) de chrono ruim twee en een halve seconde later, wat hem welverdiend zilver opleverde na een sterk concours. Op een krappe zeven honderdsten van de Duitser plaatste Simon Delestre zich als derde op het podium, daar gezeten in het zadel van de Selle Français ruin Cayman Jolly Jumper (Hickstead).

Net geen seconde van het podium eindigde de Italiaan Piergiorgio Bucci op de schimmelruin Cochello (Casall) als vierde, door als laatste dubbel nul te blijven. Ben Maher kreeg met de KWPN ruin Exit Remo (San Remo) één jammere fout, en werd zo in een tijd van 42.92 seconden sterk vijfde.

Ook Maikel van der Vleuten zetten twee geweldige omlopen neer, en kwam met één springfout tijdens de barrage met een chrono van 45.37 seconden net te kort voor een top vijf klassering.

Vind de volledige uitslag hier.