Maikel van der Vleuten meest constante Nations Cup ruiter voor Nederland

Maikel van der Vleuten meest constante Nations Cup ruiter voor Nederland

Daniel Deusser heeft zijn rentree in het Duitse team niet gemist. Volgens een studie van het Zwitserse vakblad, PferdWoche, heeft de Duitse springruiter dit seizoen het meest aantal foutloze Nations Cup omlopen op zijn naam. Hij gaat zo Steve Guerdat, Pénélope Leprévost en Paul O'Shea voor.

Deusser reed acht foutloze omlopen op Nations Cup wedstrijden. Hij rekende daarbij voornamelijk op zijn elfjarige hengst Tobago Z (Tangelo vd Zuuthoeve).  Het duo was zo foutloos op het EK in Rotterdam en bleef tweemaal nul tijdens de Nations Cup finale in Barcelona. Iets wat enkel Olivier Philippaerts hen na doet.

Ook met Jasmien vd Bisschop (Larino) en Koen De Waele's voormalige Calisto Blue (Chacco-Blue) noteerde Deusser foutloze omlopen in Sopot en Aken. Voor Nederland volgt Maikel van der Vleuten in het lijstje met drie foutloze rondes.

Als land scoorde Ierland het meeste foutloze omlopen. Met 19 ruiters behaalden de Ieren in totaal 46 keer een foutloze omloop. De Belgische springduivels volgen op de tweede plaats met 33 foutloze omlopen.

bron: Pferdewoche