Maikel van der Vleuten houdt het hoofd koel in tweede individuele rubriek van Praag

Maikel van der Vleuten houdt het hoofd koel in tweede individuele rubriek van Praag

Dag twee in Praag. Vooraleer de halve finale voor de Global Champions League van start gaat, mochten de combinaties individueel aan de bak komen. Maikel van der Vleuten was niet van de wijs te brengen in het uitdagende CSI5* 1.50m parcours en zette zich genadeloos in de top tien.

De hoogste plaatsen werden gedomineerd door de aanwezige Duitse combinaties. Nicola Pohl schreef in het zadel van Arlo de Blondel (Tlaloc M, fokker: Michel Ruel) de rubriek op naam. Met 24 honderdsten verschil achtervolgde de Ier Denis Lynch met Cornets Iberio (Cornet Obolensky) op twee. De top drie werd afgewerkt door Laura Klaphake. De Duitse amazone had op Davenport VDL (Diamant de Semilly) twee seconden meer nodig om foutloos af te werken. 

Maikel van der Vleuten zorgde voor een van de tien foutloze ritten en stuurde O'Bailey vh Brouwershof NOP (Darco) vakkundig het parcours door. Het duo besloot met een knappe tiende plaats. Jur Vrieling was snel in het zadel van Griffin van de Heffinck (Castelino van de Helle) maar viel door een springfout net buiten de prijzen en kwam op dertien.


Resultaten