Maikel van der Vleuten en Elwikke laten Wilhelmus klinken op Miami Beach! 'Hopelijk op herhaling!"

Maikel van der Vleuten en Elwikke laten Wilhelmus klinken op Miami Beach! 'Hopelijk op herhaling!"

De zon was van de partij op het strand van Miami Beach. Tijdens de eerste CSI5* dag van de LGCT Miami heeft Maikel van der Vleuten de 1.45m hoofdrubriek op naam geschreven. Hij won met zijn Elwikke met een nipt verschil van 0,08 seconden.

"Vorig jaar was het hier goed geweest voor ons. Dan ga je meteen al iets gemotiveerder aan de start," vertelt Van der Vleuten na afloop. "Ik duim nu al voor de Global Champions League manches morgen. Ik hoop dat we op herhaling kunnen did jaar!" 

"Elwikke liep gefocust door het parcours. Het was een vlotte ronde zonder dat ze in het rood moest, dat is heel positief op een eerste dag!"

Op het podium volgde Natalie Dean met de 11-jarige Chadora Lady (Chacco-Blue) voor Shane Sweetnam met sBs-merrie, Irandole du Flot (Vivaldi du Seigneur).

Net buiten de top vijf strandde Sanne Thijssen met haar vertrouwde, 18-jarige, Con Quidam RB (Quinar Z) op een vierde plaats. Op eigen terrein vervolledigde Laura Kraut de top vijf in het zadel van Calgary Tame (Old Chap Tame).

Uitslag