Maikel van der Vleuten en Dywis HH schrijven de GCL van Doha op naam, Vrieling grijpt brons

Maikel van der Vleuten en Dywis HH schrijven de GCL van Doha op naam, Vrieling grijpt brons

Oranje boven in Doha! Nadat Jur Vrieling de eerste ronde van de GCL op naam schreef met El Rocco stuurde hij de 15-jarige KWPN ruin nogmaals naar brons in de tweede. De beste Nederlandse prestatie kwam echter van Maikel van der Vleuten, die op Dywis HH zegevierde voor een sterk internationaal deelnemersveld. 

De overwinning was voor een sterke Maikel van der Vleuten (NED). De Nederlander stuurde Dywis HH (Toulon) in een snelle tijd van 61,00s naar de finish. Het Nederlandse feestje kon niet op met op het brons Jur Vrieling. Na zijn overwinning in de eerste ronde met El Rocco (Zirocco Blue) had hij duidelijk nog wat kracht over om hier in 62,41s te finishen. Met 61,79s op de klok achtervolgde Richard Howley (IRL) op twee. Hij rekende op Equine America Consulent de Prelet Z, een Zangersheide ruin van Consulent Z. 

Ook de Ieren waren sterk vertegenwoordigd met op vier Mark McAuley op de rug van de Amaretto D Arco-dochter, Grs Lady Amaro. Zij finishten in 63,57s. Met een tijd van 63,62s greep Christian Kukuk (GER) de vijfde plaats aan boord van Checker 47 (Comme il Faut).

Resultaten



Foto: Maikel van der Vleuten & Beauville Z