Madee Schuttenbeld schittert op het podium in openingsrubriek Valkenswaard

Madee Schuttenbeld schittert op het podium in openingsrubriek Valkenswaard

In Valkenswaard staat dit weekend de Global Future Champions op het programma. De jeugd krijgt dus in de Tops International Arena de kans op het beste van zichzelf te geven. De dag ging van start met een 1m45 rubriek voor Junioren en daarin greep Bart Jay Junior Vandecasteele meteen de eerste Belgische overwinning. Hij kon in het zadel van Mac Jack Courtier (v. Indoctro x Cartier vd Heffinck) een foutloze ronde springen in 31,08 seconden. 

Hiermee deed hij beter dan de Nederlandse Madee Schuttenbeld die op haar beurt Nikias vd Bisschip (v. Eco van't Spieveld x Nabab de Reve) naar de tweede plaats reed. Ook deze combinatie noteerde een foutloze ronde achter hun naam en finishte in 31,38 seconden. Max Haunhorst maakte de top drie compleet. Hij liet in het zadel van Chaccara (v. Chacco Blue x Quidam de Revel) alle balken in de lepels en klokte af in 31,67 seconden. 

Hannes Ahlmann (Caracas) en Tali Dejong (Heavenly Star) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten

In het 1m20 voor Children reden Sanne Vermeulen (Icarus Lh), Quinten Ter Harmsel (Unicstar de Courcy) en Daan Adams (Ginette vd Kempenhoeve) in de top tien.

Klik hier voor de resultaten