Louay Fortuna triomfeert onder Luke Hill in GMB Finale 6/7-jarigen

Louay Fortuna triomfeert onder Luke Hill in GMB Finale 6/7-jarigen

In Vragender werd vanavond tijdens Jumping de Achterhoek de finale van de GMB Jongepaardencompetitie voor 6- en 7-jarigen verreden. Eenentwintig combinaties gaven hier nog een laatste keer het beste van zichzelf, waarbij de 6-jarige KWPN ruin Louay Fortuna (Cohinoor) onder het zadel van Luke Hill met een zucht verschil naar een waanzinnige overwinning sprong.

Tijdens het 1.30m hoge basisparcours kwamen weinig combinaties in de problemen, waardoor het een bikkelharde strijd werd in de barrage. Uiteindelijk werd de volledige top vijf bezet door KWPN fokproducten, met op kop de 6-jarige Louay Fortuna. Onder het zadel van Luke Hill zette de ruin ook in de barrage opnieuw een foutloze ronde neer in de snelste chrono van 34.16 seconden. De overwinning kon niet krapper zijn, want Maud Wiefferink stuurde de 7-jarige KWPN merrie Killing Girl Gr (Arezzo VDL) finaal slechts twee honderdsten trager door het barrage parcours. Ook Jack Broek wist op de rug van de 6-jarige KWPN merrie Loek (Heathrow) de klok nog net onder de 35 seconden te stoppen, en sloot zo het podium af.

Voor Albert Nijhof en de 7-jarige KWPN hengst Kingston Mvh (Latour VDM) was er in een foutloze tijd van 35.48 seconden een vierde plaats weggelegd, of twaalf honderdsten gevolgd door Rianne Nalis die in het zadel van de 6-jarige KWPN Lanicka (Elvis Ter Putte) als vijfde eindigde.

Vind de volledige uitslag hier.