Lot van Staalduinen imponeert in NK Springen Manegeruiters

Lot van Staalduinen  imponeert in NK Springen Manegeruiters

De tweede regiofinale van het “Nederlands Kampioenschap Springen Manegeruiter” werd vandaag gehouden op de prachtige locatie van Manege Zwolle. Op deze accommodatie aan de rand van Zwolle werd er weer fanatiek gestreden om de felbegeerde halve finale-tickets. De sfeer zat er goed in bij alle deelnemende ruitersportcentra en ruiters. Begeleiders, ondernemers en supporters waren ook in Zwolle weer in grote getalen aanwezig om de deelnemende ruiters aan te moedigen.

De opkomst tijdens het NK Springen Manegeruiters (voorheen FNRS/KNHS Springcompetitie) is ook dit jaar weer groot, er wordt elke regiofinale fanatiek gereden en de punten liegen er niet om. Ook op manege Zwolle stonden er dit weekend weer drie categorieën op het programma: S40, S60 en S80. De juryleden beoordeelde de ritten en konden ook hier weer mooie cijfers kwijt. De inzet is ook hoog voor de deelnemers, want er wordt gestreden om de titel “Nederlands Kampioen Springen Manegeruiters 2024”. Een titel die je als recreant niet zo snel kunt veroveren. Het PIP-team is dan ook erg enthousiast dat deze titel is toegevoegd aan de competitie. Marc Jansen, projectleider van het PIP-team vond het hoogtijd voor een waardevolle titel. “Na tien jaar FNRS/KNHS Springcompetitie werd het tijd om manegeruiters hetzelfde podium te bieden als ruiters in de topsport. Ik ben dan ook super trots dat deze erkenning vanaf 2024 toegekend is aan deze competitie en dat het voortaan ‘Nederlands Kampioenschap Springen Manegeruiters’ heet.

Competitie en plezier gaan hand in hand
Karin Lameijer van Manege de Bongerd uit Glimmen deed vandaag met haar ruiters voor het eerst mee aan het NK Springen Manegeruiters. Ze werd enthousiast gemaakt door andere bedrijven die eerder al meededen aan de springcompetitie. “Het leek me een leuke manier om mijn oudere ruiters wat extra’s te kunnen bieden. Ik heb een selectie dag georganiseerd om te bepalen welke ruiters er mee mochten naar de regiofinale vandaag in Zwolle. Onze instructrice Danielle heeft deze ruiters in de tussentijd klaargestoomd met extra trainingen. Met 10 ruiters en vier paarden en pony’s zijn we vanochtend op pad gegaan. De sfeer zit er goed in. Iedereen klapt voor elkaar. Je merkt dat plezier op zo’n dag wel voorop staat, en natuurlijk is er ook wel een beetje competitiegevoel bij de ruiters. Het is ontzettend leuk om te zien hoe onze ruiters vooruit zijn gegaan de afgelopen tijd”.

Merle Baas, manegeruiter bij Manege De Bongerd, vond het erg leuk om mee te doen aan de regiofinale. “Wel spannend om op een andere manege te rijden, maar het ging gelukkig erg goed. Ik begon wat twijfelend, maar in het parcours durfde ik steeds beter te rijden. Het is heel leuk om met een groepje hier naartoe te werken en dan vandaag hier met elkaar te zijn. Ik wil volgend jaar zeker wel weer meedoen”! Karin ziet dat ook wel zitten: “Ik wil zeker een deelname volgend jaar weer overwegen, want dit is ontzettend leuk om met de manegeruiters te doen.”

Uitslag tweede regiofinale

S40

1    Lisanne Mussche    Manege Klein Oever    89,8
2    Fleur Ans Ordelman    RSC De Meiden van Haarman    86,1
3    Nora Leusink    RSC De Meiden van Haarman    85,9
4    Emma Daemen    RSC De Meiden van Haarman    80,9
5    Dominique de Voogd    Manege Klein Oever    80,6
6    Merel Bouwmeister    RSC De Meiden van Haarman    79,8
7    Ninouk Wenting    Stal de Meyboom    78,7
8    Stéphanie Broekema    Manege de Bongerd    78,6
9    Nomi Betsema    Manege de Bongerd    78
10    Isabel Smit    Stal de Meyboom    77
11    Jildou op het Veld    RSC De Meiden van Haarman    76,9
12    Finette de Voogd    Manege Klein Oever    76,8

S60

1    Noor Scholten    RSC de Meiden van Haarman    95
2    Blossem Ordelman    RSC de Meiden van Haarman    90,4
3    Anneroos Borghouts    RSC de Meiden van Haarman    89
4    Romy Schutte    Manege Klein Oever    88,2
5    Inez van Zanten    Manege de Bongerd    83,9
6    Britt van der Kuip    Manege de Bongerd    82,6
7    Mirthe oude Ophuis    Stal de Meyboom    81,5
8    Maaike Bouwman    Manege Klein Oever    81,2
9    Anne van Asch    RSC de Meiden van Haarman    81,1
10    Manouk Mussche    Manege Klein Oever    81
11    Pien Ottink    Stal de Meyboom    80,9
12    Jessica Judeel    Manege de Bongerd    79

S80

1    Lot van Staalduinen    RSC de Meiden van Haarman    90,4
2    Demy Klein Horstman    RSC de Meiden van Haarman    85,5
3    Judith Hooijerink    RSC de Meiden van Haarman    83,5
4    Sam Klein Kranenbarg    RSC de Meiden van Haarman    81,2
5    Lieke Schulten    Stal de Meyboom    76,4
6    Esmee Sterk     RSC de Meiden van Haarman    76,3

Klik hier voor de volledige uitslag