Lorenzo de Luca neemt de eerste zege in Verona: "Hopelijk is er deze keer de perfecte combinatie om de Wereldbeker GP te winnen"

Lorenzo de Luca neemt de eerste zege in Verona: "Hopelijk is er deze keer de perfecte combinatie om de Wereldbeker GP te winnen"

Na de 'horse inspection' en 'warm-up' van vandaag begint Jumping Verona 2023 echt. Morgen, vrijdag de 10e, staan de eerste wedstrijden van de CSI5*-W op Fieracavalli gepland in paviljoen 8, met als hoogtepunt de Longines FEI Jumping World Cup™ Grand Prix op zondag.

De dag begint met drie evenementen: om 12:00 uur de Prijs Nr. 1 gepresenteerd door Prestige (speciale tweefasen categorie, hoogte 145 cm), gevolgd om 14:15 uur door Prijs Nr. 2 gepresenteerd door Banca Passadore (getimede categorie, hoogte 150 cm). Om de dag af te sluiten, om 16:30 uur, vindt Prijs Nr. 3 gepresenteerd door KASK (gemengde categorie, hoogte 155 cm) plaats, met een prijzenpot van 55.000 euro, waarmee het het belangrijkste evenement van de dag is, en een kwalificatie voor de Grand Prix op zondag.

Vandaag begon het programma van Jumping Verona met de eerste nationale wedstrijden: de Fieracavalli Grand Prix 125x125 (brons; zilver; goud) en de Italian Champions Tour gepresenteerd door Regione Siciliana Assessorato Regionale Sport e Turismo.

De openingscategorie van deze zeer verwachte circuitfinale, een getimede wedstrijd met obstakels op 1,45 meter, werd gewonnen door Lorenzo De Luca op Presence Bleue VDM. De 36-jarige ruiter uit Puglia verhuisde onlangs van Engeland naar België, met Antwerpen als zijn nieuwe operationele basis.

Ook hij zal proberen de vloek van de Verona World Cup Grand Prix te doorbreken, die nog nooit eerder door Italianen is gewonnen: "Het is een wedstrijd die we gewoon niet lijken te kunnen winnen; het is vervloekt. Hopelijk is er deze keer de perfecte combinatie om hem te winnen. Ik zal het proberen met Cappuccino 194, die de laatste tijd erg goed heeft gesprongen. In Verona heb ik ook F One Usa, die twee weken geleden tweede werd in een 3* Grand Prix in Opglabbeek, België. Maar ik zal geen haast maken met hem, omdat hij pas recent is teruggekeerd naar de competitie na een gedwongen afwezigheid in de eerste helft van het jaar. Dus ik zal hem laten deelnemen aan de 'grote' evenementen op vrijdag en zaterdag."



Bron: Persbericht