Liv Linssen laat Wilhelmus klinken in Oliva! Lars Kersten scoort in Silver Grand Prix!

Liv Linssen laat Wilhelmus klinken in Oliva! Lars Kersten scoort in Silver Grand Prix!

Deze ochtend heeft de Nederlandse amazone, Liv Linssen zich laten opmerken. In de 1.40m Bronze Tour van Oliva Nova, hield Linssen de concurrentie achter zich met de achtjarige KWPN-merrie, Lyn.

Samen met haar eigen gefokte dochter van Contendro II bleef de Nederlandse net geen seconde voor op Pedro Mateos Bernaldez en BWP-merrie, Naroby van de Fruitkorf (Diamant de Semilly). De derde plaats van deze 1.40m rubriek kwam op naam van Charlotte Fievet en Carioca (Elvis ter Putte).

Linssen en haar KWPN-merrie wisten vorige week, zaterdag 6 april, ook reeds een rubriek op naam te schrijven. Toen snelde het paar naar de 1.30m winst in Oliva.

Lars Kersten schittert in Silver Grand Prix!

De winst van de 1.40m Silver Grand Prix werd beslist na een barrage met zeven. Uiteindelijk snelde Thomas Whitaker naar de winst in het zadel van de 9-jarige KWPN-hengst, Klaudius (Labor's VDL Indorado). Het duo bleef nipt voor op Pedro Veniss en de 10-jarige Kannans Breaker Br (Kannan).  Op de derde plaats strandde Carolina Aresu Garcia Obregon en Funny Star du Park (l'Arc de Triomphe*Bois Margot).

Lars Kersten noteerde een foutloze barrage. In het zadel van de achtjarige Viola (Vagabond de la Pomme) sprong Kersten uiteindelijk naar de vierde plaats. In de top tien plaatste ook Jackie Schalken zich in de prijzen. Schalken hield het hout in de lepels, maar kampte met de toegestane tijd van de basisomloop. Samen met Indigo Blue (VDL Zirocco Blue) strandde Schalken uiteindelijk op plek negen.

Uitslag