Leopold van Asten knap tweede in Grote Prijs Peelbergen

Leopold van Asten knap tweede in Grote Prijs Peelbergen

De 1.45m Grote Prijs bij de Peelbergen leverde een barrage met negen combinaties. Uiteindelijk werd het een close-call tussen Nisse Lüneburg en Leopold van Asten. Voor eigen publiek moest de voormalige Nederlandse springkampioen, van Asten, zijn meerdere erkennen in Nisse Lüneburg met de 9-jarige BWP-merrie, Nebraska Van 't Vianahof.

Samen met de negenjarige dochter van Elvis ter Putte bleef de Duitse 0,3 seconden voor op Leopold van Asten met de 11-jarige VDL Groep Elegant Hero Z (Echo van 't Spieveld). Het podium werd afgewerkt door de Ierse springruiter, Denis Lynch met onder het zadel zijn vertrouwde Rubens Ls La Silla (Echo van 't Spieveld).

In het zadel van de voormalige hengst van Dimme D'Haese bleef Lynch Maria Costa met Valentino V Z (Verdi TN) voor. De top vijf van deze CSI2* Grote Prijs werd afgewerkt door Joanna Assenmacher en de zoon van Otangelo, X Factor. Enkel deze top vijf werkte de herkansing foutloos af.

Ook Lars Kersten plaatste zich. Na één springfout in de barrage sprong Kersten met de 11-jarige Quatinka naar de achtste plek. 


Remco Been zorgt voor Nederlandse winst in Kronenberg

Eerder wist Remco Been de eindzege van de 1.40m rubriek  op naam te schrijven. Been snelde naar de winst met de 13-jarige Balou van het Molenhof Z . Been en de zoon van Berlin bleven nipt voor op Bas van der Aa met onder het zadel de 10-jarige, Hakkinen N (VDL Zirocco Blue). Het podium van deze 1.40m proef werd afgewerkt door Maria Louise Kingsrod met de BWP-hengst, Metasequoia (Spartacus). 

Net buiten het podium sprong Caroline Devos-Poels foutloos naar de zevende plek in het zadel van Sensation DV Z (Scendix).