Leon Thijssen op het podium in GP kwalificatie Vilamoura

Leon Thijssen op het podium in GP kwalificatie Vilamoura

In Vilamoura werd zonet het hoofdnummer van de dag gesprongen: een 1m40 rubriek met aparte barrage. Er werd met twee klassementen gewerkt aangezien er meer dan 100 starters waren. 

In het eerste deel ging de overwinning naar Richard Vogel. Hij rekende op Morton van't Merelsnest (v. Nabab de Reve) om in 34,86 seconden een foutloze barrage te springen. Hiermee bleef hij Jack Whitaker  voor die met Elucar VE (v. Cardento 933) op de tweede plaats eindigde op de tweede plaats na een foutloze ronde in 37,10 seconden. De derde plaats ging naar Leon Thijssen. Hij rekende op Carinja 18 (v. For Fashion) om in 38,02 seconden foutloos naar de finish te rijden. 

Michel Hecart (Simolo de la Roque Z) en Ingrid Gjelsten (Jovinal) vervolledigden de top vijf.

In de tweede reeks ging de overwinning naar Eduardo Pereira de Menezes en H. Big Action (v. Action-Breaker). Zij konden de nul behouden en finishten in 36,51 seconden. Roberto Turchetto en Clarico (v. Clarimo) eindigden op de tweede plaats. Zij hielden de nul en finishten in 37,38 seconden. Laura Renwick (How's My Name) vervolledigde de top vijf.

Klik hier voor de resultaten