Lars Volmer houdt Tom Schellekens van de winst in hoofdrubriek Jumping de Achterhoek

Lars Volmer houdt Tom Schellekens van de winst in hoofdrubriek Jumping de Achterhoek
De dag in Lichtenvoorde werd afgesloten met de hoofdrubriek. In deze CSI2* 1.45m werden de Nederlanders gehinderd door Duitse combinaties. De winst werd afgesnoept door Lars Volmer terwijl Felix Hassmann zich mee in de top tien wurmt. Beste Nederlandse resultaat kwam van Tom Schellekens en Fiarabo (v. Diarado). Voorafgaand over 1.30m zag de top twee er identiek uit waarbij Schellekens opnieuw voorrang moest verlenen aan Volmer. 

Opvallend in deze proef is de aanwezigheid van nakomelingen uit Eldorado Vd Zeshoek. De achttienjarige hengst had maar liefst drie nageslachten binnen de top vijf.

In de hoogste kwam na Volmer en Schellekens Bas Moerings in het resultaat te voorschijn. In het zadel van Kivinia (v. I'm Special de Muze) sprong hij naar de derde plaats. Op vier moest opnieuw plaats gemaakt worden voor een Duitse combinatie met Felix Hassmann en Elli 162 (v. Eldorado Vd Zeshoek). De top vijf werd afgesloten door Berber Dijkman en Imoya Dice (v. Eldorado vd Zeshoek). 

In de top tien werd Vincent Geerink zesde met Gelster (v. Carthino Z). Eric Ten Cate werd zevende met Incredible (v. Clinton) voor Tani Joosten en Galdal Me (v. Zambesi Tn). De Nederlandse zegereeks werd besloten met Ilse Tolboom en Gartbreaker (v. Heartbreaker) op negen. 

Volledige uitslag 1.45m

Over 1.30m was Lars Volmer opnieuw de meest aanwezige ruiter. Met Ecl Gina (v. Giorgio) sprong hij naar de winst maar op Ecl Corvo (v. Coronas 2) was hij ook nog goed voor het brons. Tom Schellekens kreeg een tweede zilver omgehangen met deze keer L-Dora Van de Zietfort (v. Eldorado vd Zeshoek) onder het zadel. 

In de top vijf kwam Lars Schröder op vier met Champion-U (v. Casall) gevolgd door de Duitse Hannes Ahlmann en Historia (v. Crunch 3). 

Verder scoorden Remco Been (Jasper), Regina Leeuwen (Crocus La Sillardiere), Liz Meenhuis (J.Kilermo) en Tamara Klop (Gaudi vd Molendreef Z) nog een plaats in de top tien. 

Volledige uitslag 1.30m