Lars Kersten naar winst in GP van Grote Brogel

Lars Kersten naar winst in GP van Grote Brogel

In Grote Brogel weerklonk na afloop van de 1.45m Grote Prijs het Wilhelmus. In een barrage met zeven sprong Lars Kersten met een ruime voorsprong naar de eindzege. De Nederlandse springruiter hield zo België's Charlotte Philippe achter zich op het podium. Kersten plaatste zich bovendien maar liefst tweemaal in de top tien.

Vier combinaties wisten de barrage foutloos af te werken, terwijl de organisatie alvast tevreden kan terugblikken op het internationaal debuut. Lars Kersten won uiteindelijk met ruim één seconde voorsprong in het zadel van de 10-jarige KWPN-merrie, Hallilea (VDL Zirocco Blue). Nadat Charlotte Philippe eerder deze week al meermaals op het podium sprong plaatste ze de kers op de taart met een tweede plaats in de Grote Prijs.

De Belgische amazone volgde op het podium met onder het zadel de achtjarige zoon van Emerald, Electro vd Kromsteeg Z. Robinson Maupiler vervolledigde het podium in het zadel van de 12-jarige Sir Charlie Chaplin (Chap 47).

Net buiten het podium sprong Niels Kersten eveneens naar de zevende plek. Kersten plaatste zich met Call Me Baby Quick PS (Conthargos) eveneens in de prijzen. Landgenoot Melvin Greveling volgde in de prijzen in het zadel van de BWP-ruin, Noukie (Deauville van T&L).

Uitslag