Lars Kersten glundert in 1.50m Zweedse hoofdrubriek!

Lars Kersten glundert in 1.50m Zweedse hoofdrubriek!

Niet minder dan vijftien combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.50m hoofdrubriek in Göteborg! In deze Longines Ranking sprong Kevin Staut naar de uiteindelijke zege met Visconti du Telman.  Lars Kersten volgde in de top vijf, terwijl ook Kim Emmen en Harrie Smolders zich in de prijzen plaatsten.

Ook in de herkansing van deze 1.50m rubriek hield het gros het hout in de lepels. Samen met de 15-jarige SF-merrie, Visconti du Telman (Toulon) sprong Kevin Staut uiteindelijk naar de winst. Staut en de merrie, uit de fokkerij van Francoise Sanguinetti, bleven nipt voor op Emma Emanuelsson en Paul Schockemöhle's gefokte, Canbella Blue PS (Cantolar).

Voor eigen publiek vervolledigde Henrik von Eckermann de top drie in het zadel van de 11-jarige Calizi (Cellestial).

Het duo werd opgevolgd door Rodrigo Giesteira Almeida die met de negenjarige Dialektro (Diacontinues) slechts enkele honderdsten van een seconde voor bleef op Lars Kersten en de 10-jarige Funky Fred Marienshof Z (Fantomas de Muze).

Laatste aan de start, Kim Emmen, sprong eveneens in de prijzen. Emmen loodste de 11-jarige Inflame Go (Namelus R) foutloos naar de elfde plek. Landgenoot Harrie Smolders volgde op de twaalfde plek met de 11-jarige Springfield 21 (Stakkato Gold).

Uitslag