Kristian Houwen naar de winst in Grand Prix kwalificatie

Kristian Houwen naar de winst in Grand Prix kwalificatie

In De Peelbergen wordt er naast het NK nog op nationaal niveau gesprongen. Daarnet werd de kwalificatie voor de Grote Prijs van dit weekend gesprongen en Kristian Houwen sprong naar de winst. Hij en Drop Shot VM waren de snelste in deze rubriek die rechtstreeks op tijd verreden werd. 

Rodrigo Morgado en Emiel (v. Cicero Z) namen de tweede plaats voor hun rekening. De 11-jarige ruin kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 64,48 seconden. Maikel van Mierlo eindigde op de derde plaats. Hij reed Follow Up (v. Andiamo) foutloos naar de finish in 68,32 seconden. 

Niels Kersten (Grandino H) en Miranda Harrington (Gravin A) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats voor hun hun rekening. 

1m30

Ook in het 1m30 van deze ochtend reed Piet Raijmakers Jr naar de overwinning. Hij liet alle balken in de lepels in het zadel van de KWPN-ruin Hannibal en klokte af in 31,24 seconden. Matheus Correa en Guus van de Smockelaer (v. Londontimes) eindigden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze tweede fase in 31,45 seconden. Mel Thijsen en Dalisha eindigden op de derde plek. Zij konden eveneens de nul behouden en finishten in 32,18 seconden. 

Pieter Keunen (Jolly Swagman) en Matheus Correa (Holiday VLS) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats voor hun rekening.

Klik hier voor alle resultaten