Kimany MBF wint KWPN kampioenschap eventingpaarden

Kimany MBF wint KWPN kampioenschap eventingpaarden


Het KWPN kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden op het Achterhoeks Hippisch Festijn is gewonnen door de Connect-zoon Kimany MBF, vakkundig voorgesteld door Sanne de Jong.

Op het Hippisch Festijn is de internationale eventing de laatste jaren steeds verder uitgebouwd en het vormt een prachtige locatie voor het KWPN kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden. In dit kampioenschap kwamen 24 combinaties aan de start, waarvan er 18 in de race waren voor de titel, en bleek een opvallende rol weggelegd voor de KWPN-goedgekeurde hengst Connect als vererver.

Titel en fokkerspremie

Onder Sanne de Jong kwam de door A.G.C. Verkerk uit Hoofddorp gefokte Kimany MBF (Connect uit Nijery van Zas van Los Angeles) tot de hoogste score van 82,6. Ze waren het dressuuronderdeel al gelijk sterk begonnen met negens voor de galop en algemene indruk. Daar konden ze een vlekkeloze springproef op B/L-niveau en cross aan toe voegen. De titel vormt een mooi succes voor de fokker A.G.C. Verkerk, die daarmee de door het ‘Vrienden van het KWPN’ beschikbaar gestelde fokkerspremie in ontvangst kon nemen. Kimany MBF komt uit een stam waar al verschillende internationale springpaarden uit zijn voortgekomen, waaronder Sanne Thijssen’s Warette D (v.Casco) en het Grand Prix-springpaard Orkaan V (v.Burggraaf). Voor amazone Sanne de Jong was het de derde maal dat ze naar voren kon treden op de winnaar van het KWPN kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden.

Bron: KWPN